1. Évad

Anna – Az új kezdet


Anna – Az új kezdet sorozat magyarul online:
A két Anne-sorozat, az Anne a Zöld Oromból és az Anne az élet iskolájában sikere után sok rajongónak nem tetszett a harmadik rész, az Anna – A történet folytatódik. Ennek ellenére, éveken keresztül bombázták Sullivant levelekkel, hogy készítse el a folytatást. A rajongók valószínűleg Montgomery könyvei alapján remélték a folytatást. Kevin Sullivan sokáig ellenállt, ebben az Anna – A történet folytatódik-ot ért kritikák is szerepet játszottak, majd végül az eredeti Anne-könyv kiadásának 100. évfordulójához közeledve beadta a derekát, és nekiállt egy újabb Anne-filmnek. Megjegyzendő, hogy nem csak ő készült az évfordulóra, de Lucy Maud Montgomery örökösei is: megbíztak egy írót, Budge Wilsont, hogy írja meg Anne Zöld Orom előtti történetét, a könyv Before Green Gables címmel született meg 2008-ban.
Tehát Sullivan elkészítette negyedik Anne-filmjét, ami az Anna – Az új kezdet címet kapta. A filmet 2008. december 14-én mutatták be Kanadában, Magyarországra csak jó két évvel később, 2011. február 20-án ért el a Viasat3 csatorna sugárzásában. A Viasat3 ezt a filmet is kettőbe darabolta, a magyar rajongók az Anna 7–8. részeként láthatták.
Sok rajongónak ez a film sem tetszett, itt már nem csak az volt a kritika, hogy a filmnek semmi köze a könyvekhez, de sokan Megan Follows hiányát is felhánytorgatják Sullivannek. Ez bizony így van, ez a mű is Sullivan fejéből pattant ki, és még annyi köze sincs Montgomeryhez, mint a harmadik résznek volt. Az író-rendező ebben a filmben nem Megan Followsra bízta Anne szerepét. A fiatal Anne-t Hannah Endicott-Douglas, az ötvenes éveiben járó Anne-t pedig Barbara Hershey alakítja. A filmben még főszerepet kapott Shirley MacLaine is.
Kevin Sullivan kíváncsi volt arra, hogy Anne valójában honnan indult el, honnan a nagyon élénk képzelőereje, az erős egyénisége, árva volt-e valójában. A film teljes megértéséhez érdemes tisztában lenni az eredeti Anne-könyveket író Lucy Maud Montgomery életrajzával. Montgomery 2 éves korában elvesztette édesanyját, apja pedig elhagyta, a kis Maud ezért anyai nagyszüleihez került, akik Cavendishben laktak. A két idős nagyszülő nevelte fel, csak 16 éves korában találkozott ismét édesapjával, akivel egy évig együtt élt, ekkor elköltözött a Prince Edward-szigetről, de aztán a honvágy visszaszólította a szigetre. Visszaköltözése után soha többet nem találkozott az apjával. Montgomery tehát saját életét írta meg az Anne-könyvekben, Anne Shirley bizonyos értelemben Lucy Maud Montgomery.
Maud életét nem csak az apa elvesztése kísérte végig, pontosabban az a tény, hogy az apja magára hagyta, de később a házassága Ewan MacDonald lelkésszel sem úgy alakult, ahogy Anne Shirley képzelte a házasságot Gilbert Blythe-tal. Depressziós férje mellett, szeretett szigetétől távol csak az írás maradt neki mentsvárnak.
Kevin Sullivan Montgomery élete alapján képzelte el Anne Zöld Orom előtti életét, a filmben is kidomborodik az apa hiánya, aki a 11 éves Anne-t magára hagyja, hogy aztán a kislány viszontagságok, hajléktalanszállások, nevelőszülők után megérkezzen Hammondékhoz, Zöld Orom előtti állomásához.


Anna – Az új kezdet sorozat : AjánlottBefejezettCsaládiDrámaNépszerű

Anna – Az új kezdet. Nézd meg a sorozatot: ,


Anna – Az új kezdet sorozat online:

Státusz: Befejezett sorozat

TMDB értékelés: 5.3